Баба ми казваше: Царят спаси евреите. Така Соломон Паси отговори на

...
Баба ми казваше: Царят спаси евреите. Така Соломон Паси отговори на
Коментари Харесай

Соломон Паси: Баба ми казваше: Царят спаси евреите

" Баба ми споделяше: " Царят спаси евреите ". Така Соломон Паси отговори на въпроса кой избави българските евреи, заложен му в студиото на Би Ти Ви, написа " 24 часа ".

Той описа, че часове са делили фамилията му от интерниране, евреите били събрани в едно учебно заведение с приготвени куфари. " Най-лесният отговор е - избави ги българския народ. Затова предложихме в Осло България да бъде номинирана за Нобелова премия за спасяването на евреите. Съветската войска няма никаква заслуга за това ", разяснява Паси.

Той е смутен от появяването на антисемитски лозунги и свастики по паметниците, което приказва за възобновление на фашизма, съгласно него.

А във връзка изявлението на Иво Христов за " дебилите ", Паси е на мнение, че Българска социалистическа партия не печели от задържането му в Народното събрание.

Той разяснява и изпращането на Ирина Боково в ЮНЕСКО, назова церемонията впечатляващо събитие, което съпостави единствено с отбелязването на 80-годишнината на Симеон Втори. Присъствали са 1400 души от целия свят. " Ако това се беше случило преди години, бих споделил, че в  ЮНЕСКО има фетиш към Ирина Бокова ", пошегува се Паси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР